Twilight saga 

MENÜ

Bevésődés: (imprinting más néven) Minden vérfarkasnál van ilyen. Kinél előbb, kinél később. Ebben sem hittek nagyon hosszú ideig. Ez azt jelenti, hogy ha megpillantja az élete szerelmét, akkor megtalálja egyben az éne másik felét is. Elválaszthatatlanok lesznek ezentúl. Bármit megtesznek, hogy megvédjék választottukat. Úgynevezetten, megbélyegzik az illetőt. A falkának kötelező megvédeni a falkatársuk választottját, ha félvámpír is az illető(Nessie-Jake). 1 napnál tovább nem tudnak meglenni választottjuk nélkül. Mindkét fél úgyérzi magát, mintha a lelke egy része (vagy szíve) a másikban lenne.

 

Átváltozás: Átváltozáskor nem kiszámíthatóak, mivel hirtelen ingerülnek fel és persze könnyen. Sorrend: Sam Uley (nagyon régen), Jared és Paul (nem tudni), Embry Call (Újhold), Jacob Black (Újhold), Quil Atera (Eclipse), Seth és Leah Clearwater (Eclipse)

 

Az egyesség: semelyik Cullen sem mehet a La Push földjeire, és nem vadászhatnak emberekre és meg sem haraphatják őket.( nem változtathatnak át embereket) Azért vezették be, mert nem tudták, hogy meddig tudják féken tartani az ösztöneiket. . Úgy hívták őket: hidegek, vagy vérivók. Az emberek nyelvén: vámpírok. Ha megszegik Cullenék az ígéretet, akkor elmondják az indiánok az embereknek, hogy mik is valójában. Az indiánok mióta Carlisle orvos, nem mennek a kórházba. Cullenék még az ide települt emberek előtt itt voltak. 2 évvel ezelőtt költöztek vissza Alaszkából, mert már nem volt hiteles, hogy ilyen fiatalok. Jacob eleinte nem hitt ebben a mesében, és nem is mesélhetett róla senkinek, de később ő is átváltozott farkassá( vér).

Farkasok: Farkasok, már régóta éltek Lah Pushba. Magukat vérfarkasnak mondják, mivel félig ember félig farkas. Ez az áldás vagy átok. Az ő feladatuk, megvédeni a várost a vámpíroktól. Ők a vámpírokat, vérszívóknak, hidegeknek, vagy piócáknak hívják. Ezek az emberek, akik farkassá válnak, bármikor át tudnak változni nem, kell hozzá telihold. Hogy lehet valaki vérfarkas? : Sehogy, náluk ez családi örökség velük született. Amíg, az átalakulás be nem fejeződött rendesen, addig nem öregszenek, de a magasságuk rohamosan nő. Ez évekig is eltarthat.

Szavazás

Ki a kedvenc szereplőd?
Edward
Bella
Jacob
Alice
Rozalie
Esme
Emmett
Jasper
Carlise
Renesmee
Asztali nézet